logo-studioviv-300px
Excuus voor het 2x verzenden van deze nieuwsbrief alleen ik zag dat niet iedereen nog was toegevoegd met zijn/haar e-mailadres. Dat heb ik zojuist gedaan. Ik denk dat iedereen het daar mee eens is en dat iedereen deze informatie graag ontvangt. Zo niet, dan kan een ieder zich ten alle tijde uitschrijven maar besef dan wel dat je niet meer op de hoogte gehouden wordt van updates en belangrijke berichten.
Ter informatie, met vriendelijke groet, Dennis van den Berg - Studioviv.

Update Musea Schagen

Extra functie remote, auto-reboot, nieuwe updater...

Beste leden van MuseaSchagen,


Wederom een nieuwsbrief met een aantal interessante weetjes.
Eerst even dit. We hebben al een aantal updates uitgebracht en we zitten momenteel op versie 1.0.8. Verder niet belangrijk maar het is wel belangrijk dat we uiteindelijk iedereen op de laatste versie hebben draaien dus neem daarvoor gerust contact met ons op.

Punt 1.

Nieuwe updater
We hebben ons updateproces verfijnd. Dat is een technisch iets maar dat betekend dat we sneller een update of nieuwe feature kunnen uitvoeren in de toekomst. Een leuk weetje.

Punt 2.

Vastlopen van gallerijen gefixed
We hebben een aantal keer gehoord dat de fotogalerij en andere galerijen op den duur vastliepen en het swipen niet meer werkte. Dit hadden we al opgelost in versie 1.0.4 en een herstart van de mini-pc was afdoende. Maar onlangs kregen we toch weer melding van dit probleem waardoor we dieper in het issue gedoken zijn en de oorzaak hiervan achterhaalt en opgelost hebben. Deze oplossing is dus beschikbaar in versie 1.0.7 en dus is het zaak dat we deze update uiteindelijk bij iedereen kunnen doorvoeren.

Punt 3.

Automatische wekelijkse herstart
Mede door hetgeen beschreven in punt 2 van deze nieuwsbrief was onze bevinding dat het herstarten van het systeem (een totale reboot) periodiek wenselijk is. Vanaf nu in versie 1.0.7 wordt zonder tussenkomst van de beheerder de mini-pc automatisch 1x per week geherstart om zo het hele systeem weer fris en fruitig te hebben. Dit kan overigens vanaf nu ook manueel middels de afstandsbediening.

Punt 4.

Herstarten met de afstandsbediening
Het is ook mogelijk om de mini-pc vanaf nu (v 1.0.7) compleet te herstarten middels het gebruik van de afstandsbediening. Hiervoor klik je 1x kort op de knop rechts bovenin op de afstandsbediening. Mocht er dus onverhoopt toch iets zijn met de mini-pc is dat de eerste stap om te nemen. Er zitten kleine stickertjes op de afstandsbediening die de hoofdfuncties weergeven. We zullen kijken of we iedereen kunnen voorzien van een klein stickertje voor boven deze knop met nieuwe functie dat is handig ter herkenning. Verder zullen we het ook beschrijven in onze tutorials.

Punt 5.

Overige kleine updates
Verder zijn er nog wat aanpassingen gemaakt ter verbetering van het systeem en zitten we dus nu op een versie 1.0.8.

Als laatste

Ik merk dat voor sommigen het lastig is (of is geweest) om een verbinding op te zetten. We begrijpen dat natuurlijk. Enkel is het wel zeer handig als die er eenmaal is. Op die manier kunnen wij iedereen snel helpen bijvoorbeeld met het doorvoeren van dit soort updates. En dat is natuurlijk erg prettig. Mocht dit toch niet haalbaar zijn dan is het ook mogelijk om de mini-pc uit de houder te halen en hiermee bij ons langs te komen als het zo uitkomt. We houden alle opties graag open.
Jullie kunnen op maandag, woensdag of donderdag tussen 09.00 en 17.00 aan ons doorgeven of de zuil aan staat, zodat wij de update kunnen uitvoeren. Jullie kunnen ons daarvoor gewoon even bellen op 0226-395447.

Hebben jullie nog aanvullende vragen, dan horen we dat graag.
Hartelijke groet,
winactie#1_sign black
Dennis van den Berg
en het team van Studioviv
icon-facebook
icon-instagram
icon-linkedin