Werkwijze_studioviv-003

Zo werken wij het liefst met onze klanten.

Na een kennismakingsgesprek gaan we over tot het inventariseren van de opdracht. Het traject voor het ontwikkelen van een huisstijl of een website is redelijk gelijk en ziet er als volgt uit:

GESPREK

Inleidend/kennismakingsgesprek. Aftasten van wensen en doelstelling van klant. In beeld brengen van benodigde materialen. Het is goed om bij de start al zoveel mogelijk do’s and don’ts te hebben doorgenomen om zo een realistisch beeld te krijgen voor zowel de klant als voor ons.

 

OFFERTE

Wij kijken naar/onderzoeken de best passende optie voor u. Iedere ondernemer heeft andere wensen. Zeker op het gebied van internetsites zijn er tal van mogelijkheden waarin wij u begeleiden naar de juiste keuze op dit gebied. Bijvoorbeeld inzake het opstarten van een webshop. Hiervoor zijn veel uiteenlopende mogelijkheden en technieken die ieder op zich hun sterke kanten hebben (financieel of qua mogelijkheden). Tevens brengen wij een helder opgebouwde offerte uit met eventuele keuzemogelijkheden.Na goedkeuring van offerte(s) maken/overleggen we een realistische planning met de klant waarin tevens de klant verantwoordelijk is als het gaat om het aanleveren van evt. benodigd materiaal.

 

CONCEPT- & ONTWERPFASE

Indien nodig sturen wij een vragenformulier om een aantal zaken goed in beeld te krijgen van bijv. de doelstelling, doelgroep, gewenste uitstraling, toekomstvisie etc. Als dit helder is starten wij met het ontwikkelen van het desgewenste product (logo, brochure, internetsite etc.).

 

PRESENTATIE CONCEPT

Een heldere mondeling toegelichte presentatie (bij kleinere opdrachten ook wel tekstueel via bijv. e-mail) van de concept(en)/ontwerp(en) die zijn ontstaan. Hierna discussie of vragenronde over eventuele voorstellen.

 

CORRECTIES

Indien er nog wat ge-finetuned dient te worden verwerken wij dit. De aangepaste voorstellen worden veelal via e-mail toegestuurd met tekstuele ondersteuning/toelichting. Na goedkeuring van het/de voorstel(len) gaan we over tot productie.

 

PRODUCTIE

Of het nu om drukwerk, belettering of internet gaat, wij starten met productie nadat iedere betrokken partij weet wat ze gaan krijgen. Na het ontwerpproces starten we dus met productie.

 

OPLEVERING

Na productie wordt het product geleverd. Dit geldt ook voor een internetsite.