logo-studioviv-300px
Volgens het social media onderzoek van Newcom maakt 5,6 miljoen Nederlanders gebruik van Instagram!
Instagram is een social media platform waar het draait om foto’s en video’s. In 2019 maakte dit platform de grootste groei van alle sociale platformen. Instagram is niet meer weg te denken deze tijd, maak jij er al gebruik van privé? Of met je bedrijf?
instabio

Jouw Instagram profiel instellen

In deze nieuwsbrief gaan wij in op het instellen van je profiel voor jouw bedrijf.
Laten we beginnen met...

De gebruikersnaam:

Zorg dat dit overeenkomt met de naam van je bedrijf. Hiermee is het makkelijk te vinden voor mensen. Op Instagram moet elke naam uniek zijn, het kan voorkomen dat jouw bedrijfsnaam al in gebruik is. Probeer dan om ergens een _ of een punt toe te voegen. Waarom een _ of een punt? Omdat er op Instagram in de gebruikersnaam geen spaties gebruikt kunnen worden.

De naam

Dit werkt net als de gebruikersnaam, alleen hoeft deze niet uniek te zijn en kan je gebruik maken van spaties. Benoem ook hier je bedrijfsnaam, als mensen jouw bedrijf zoeken zullen ze dit op jouw naam doen.
Instagram Studioviv

De biografie

Op Instagram werkt de omschrijving hetzelfde als SEO. Is jouw bedrijf een expert in een bepaalde dienst of specialist in het leveren van een product? Schrijf het in je biografie! Als mensen zoeken op het product of dienst kan jij naar boven komen!
Je biografie mag bestaan uit 150 tekens. Een emoticon zegt soms meer dan een paar woorden. Instagram is een ‘fun’ social platform, het toevoegen van emoticons is vrij gebruikelijk en overzichtelijk. Let wel op dat je emoticons gebruikt die bij jouw bedrijf passen.

Website toevoegen

Je hebt vast wel eens bij een bericht van iemand zien staan “Link in Bio”. Instagram maakt het mogelijk maar 1 link toe te voegen in de Instagram biografie. Dit is erg jammer, soms wil je de link van je website hier plaatsen en een link naar het gerelateerde artikel waar je het bij de foto over hebt. Studioviv heeft hiervoor een innovatie ontwikkeld! De InstaBio Page! Meer weten hierover? Check ons blog!
Instagram bio page Studioviv
Is het relevant om een Instagram profiel aan te maken voor jouw bedrijf?
Nieuwsgierig hiernaar? Neem contact met ons op voor een op maat gemaakt contentadvies of misschien wel social beheer voor jouw kanalen.
Hartelijke groet,
winactie#1_sign black
Dennis van den Berg
en het team van Studioviv
icon-facebook
icon-instagram
icon-linkedin