Klantervaring

Waarom is je site traag? Het belang van de website snelheid.

Waarom is je site traag? Het belang van de website snelheid.

Intergebruikers kunnen extreem ongeduldig zijn. De snelheid van jouw website kan bepalend zijn van het succes van jouw online business…

Er bestaan een hoop verschillende redenen waarom jouw website relatief langzaam kan lijken. Deze redenen kunnen vervolgens weer gekoppeld worden aan een reeks van verschillende problemen.

Een minieme vertraging van maar een paar seconden kan al het verschil maken tussen het succes en het falen van een online business.. Dit omdat online klanten extreem ongeduldig kunnen zijn.

Een constante verbetering in web hosting en internet snelheden geeft internet gebruikers soms een verwachting van de website snelheid die lastig te vervullen is. Tenzij je gebruik maakt van gestructureerde aanpak van het ontwerpen van jouw website en het gebruik van de hosting. In dit blog geven we je hier tips en uitleg over.

Deel op social media


  [mailpoetsignup mailpoetsignup-375 list:3]

  Klik hier voor onze disclaimer en privacy statement

  Slechte codering

  Welk hosting pakket je ook mag kiezen, je zult altijd toegang hebben tot de backend en een groot aantal bestanden dat je over de jaren hebt opgebouwd. Slechte codering kan een aanzienlijke effect hebben op de laadsnelheden van jouw website. Het kan ervoor zorgen dat je niet snel toegang krijgt tot de bestanden op de server.

  Stel je voor, je hebt een rommelig huis met troep overal.. Het naar de voordeur toekomen vanaf de achterdeur zal dan langer duren dan in een opgeruimd huis. Nou websites werken ongeveer hetzelfde. Als je dit principe volgt zal je snellere laadsnelheden krijgen.

  Als je je content management systeem hebt vervangen, maak je misschien geen gebruik meer van bepaalde plug-ins. Sterker nog, sommige dynamische codes zullen zelfs niet meer werken. Het kan dus ook goed wezen om deze te verwijderen. Het opgetelde effect van het opschonen van je codes kan een flinke verbetering teweeg brengen…

  Optimaliseren van je afbeeldingen

  In een perfecte wereld zou je iedere soort afbeelding van iedere grootte op je website kunnen laten zien zonder dat dit de laadtijd beïnvloed. Jammer genoeg leven we niet in zo’n wereld. Er zal dus een plaats en tijd komen waar ook jij compromissen moet sluiten en sommige afbeeldingen moet verwijderen of reduceren in grootte. Het optimaliseren van je afbeeldingen kan een pijnlijke oefening zijn. Toch loont het om hier op regelmatige basis in te duiken.

  Het heeft namelijk geen zin om een dansende en zingende website te hebben met allerlei flitsende graphics, dynamische afbeeldingen en oogstrelende visuals als ze niet snel genoeg laden.

  Ook verschillende Google Ads zullen een langere tijd nodig hebben om te laden. Het kan dus soms goed zijn om er minder te proberen te tonen in plaats van meer.

  Update je CMS (Content Management Systeem)

  Maak je gebruik van een CMS als WordPress? Dan is het je misschien opgevallen dat er aan de lopende band updates gereleased worden. Bedoelt om het systeem continu te verbeteren op gebieden als veiligheid en snelheid.

  En zelfs wanneer WordPress in de backend een melding zal geven met betrekking tot updates kiezen gebruikers er toch nog voor om deze updates niet te installeren. Dit kan ervoor zorgen dat je website gemakkelijker gehackt kan worden. Het kan leiden tot een lagere website snelheid en uiteindelijk ervoor zorgen dat jouw website minder goed in het gebruik is dan die van concurrenten.

  Het regelmatig updaten zal je toegang geven tot allerlei nieuwe manieren om jouw website te verbeteren in het ontwerp en de gebruikservaring. Negeer dit niet!

  Wanneer je van plan bent om jouw CMS up te daten, zorg er dan voor dat je eerst een back-up maakt van de huidige website. Als er dan toch iets mis gaat kan je deze back-up herinstalleren. In werkelijkheid worden updates intensief getest voor ze beschikbaar worden. Grote problemen zullen zich dan ook bijna nooit voordoen.

  Het vinden van het juiste hosting pakket

  De sleutel tot een goede website snelheid draait vaak om het vinden van het juiste hosting pakket. Deze keuze is vaak gebaseerd op uitgebreid onderzoek en door je intensief te laten informeren.

  De gouden regel is, het hebben van meer middelen op de server is goed voor je website. Mocht je er achter komen dat je huidige pakket bijna uitgeput is, ga dan voor het meer geavanceerde plan.

  Cloud gebaseerde hosting pakketen maken gebruik van een groot netwerk van servers, verspreid rond de wereld. Als er een probleem is met een server zal de traffic binnen een mum van tijd via een andere server worden geleid. Zonder dat de gebruiker hier iets van ziet of weet.

  Op het eerste gezicht kan de keuze van het juiste hosting pakket lastig lijken. Waar begin je? Gaan we voor het beginners of het gevorderden pakket? Wat is een eerlijke prijs om te betalen aan web service providers? En hoeveel ondersteuning is de web hosting organisatie bereid te bieden? Neem de tijd om hier weloverwogen keuzes in te maken.

  websitesnelheid

  Kortom..

  Het is dus van vitaal belang om je web hosting pakket te optimaliseren met jouw website. En toch zul je er vaak achter komen dat de kleinste veranderingen de grootste verbeteringen teweeg kunnen brengen. Een hosting pakket die volledig geoptimaliseerd is met jouw website zal zorgen voor een lagere laadtijd, een hogere website snelheid en een hoger behoud van bezoekers.

  Toch is het in de realiteit zo dat je de mooiste en beste website kan hebben dat swingt aan alle kanten. Maar dat je door een verkeerde hosting de plank volledig mis slaat en tijd, geld en moeite verspild..

  #websitesnelheid#hosting#codering#servers

  Heb je interesse in onze diensten of heb je vragen?

  Neem gerust contact op en bespreek de mogelijkheden

  Klik hier voor onze disclaimer en privacy statement

  Wil je wat weten over dit onderwerp?
  Vraag het ons gerust!

  Klik hier voor onze privacy statement