Klantervaring

How to: Instagram bio page

In jouw Instagram bio wil je linken naar je website, een product o.i.d., hoe kan je dit het beste doen? Wij hebben dé oplossing voor jouw Instagram bio link.

Instagram is het social media platform om mensen te inspireren met foto’s en video’s! Ook is Instagram het platform wat in 2019 de grootste groei maakte. Door de groei van dit platform kwamen wij op ideeën en creëerde wij een innovatie.

Externe links

Vanuit je story/verhaal die 24 uur zichtbaar is, mag je pas een “swipe-up” doen als je 10.000 volgers hebt. Wat bij Facebook wel mogelijk is maar bij Instagram niet, is een link toevoegen in de omschrijving van een post. Dit maakt het erg lastig om vanuit Instagram te linken naar jouw eigen website of blog die je graag uit wil lichten.

Instagram Studioviv

Maar 1 link in jouw Instagram bio

De enige optie die Instagram biedt om een externe link in te voegen is in je Instagram bio. Hier kan je maar 1 link plaatsen. Vaak verwijzen bedrijven hier naar de homepage van hun eigen website. Soms wil je naar iets anders verwijzen, maar de traffic naar je website niet mislopen. Studioviv heeft hiervoor de oplossing voor jou!

Meerdere externe links

Één link die de bezoeker naar een pagina brengt waar meerdere externe links geplaatst kunnen worden. Jouw eigen specifieke opgemaakte pagina vanuit de link in jouw Instagram bio. Bepaal zelf welke externe links en hoeveel je er toevoegt.

Hierdoor kan je dus in je story/verhaal en post benoemen dat men de link in bio kan vinden. Op onze eigen Instagram pagina maken wij al gebruik van de innovatie.

Voordelen Instagram bio page

Door gebruik te maken van jouw eigen Instabio page hoeft de bezoeker van de link alleen maar te klikken op het onderwerp wat hij/zij interessant vind. De bezoeker komt direct op de goede pagina en hoeft niet te zoeken naar waar het voor hem relevante artikel te vinden is.

Onze InstaBio page hebben wij bijvoorbeeld gebruikt om onze vacature op te plaatsen maar ook onze laatste blog! Bekijk onze Instagram bio pagina hier.

Ook is het niet nodig om na elke post de link in je bio aan te passen naar de relevante link. Je past alleen de linken in de pagina aan en bepaalt zelf welke je wilt laten staan en welke je weg wilt halen.

Instagram iets voor jou?

Dagelijkse bezoekers van Instagram zijn de leeftijdsgroepen 15 t/m 19 jaar (82%) en 20 t/m 29 jaar (57%).

Ben je (g)een klant van Studioviv en wil je gebruik maken van een specifiek voor jou ontworpen InstaBio Page? Of wil je weten of Instagram iets voor jou is? Neem gerust contact met ons op en laat je adviseren in het beste keuze social platform(en) voor jou en misschien eindigt jouw eerst volgende bericht wel met “Meer weten? Klik op de link in de bio”?

Heb je interesse in onze diensten of heb je vragen?

Neem gerust contact op en bespreek de mogelijkheden

Klik hier voor onze disclaimer en privacy statement

Wil je wat weten over dit onderwerp?
Vraag het ons gerust!

Klik hier voor onze privacy statement