Klantervaring

De nieuwe social media cijfers zijn binnen!

Al 11 jaar doet Newcom onderzoek naar het gebruik van social media. De deelnemers zijn op hun jongste 15 jaar, in totaal hebben zij ruim 7.000 respondenten. Daarmee doen zij het grootste trendonderzoek in Nederland. Welke social media platformen worden er het meest gebruikt? Hoeveel gebruikers hebben zij? Hoeveel gebruikers keren dagelijks terug en wat zijn trends. Dat is wat Newcom uitzoekt!

Gebruik van social media

Wat wij zien is dat de afgelopen jaren steeds meer gebruik gemaakt wordt van social media. Op dit moment zijn er 13,7 miljoen gebruikers in Nederland geregistreerd. Die gebruikers maken gemiddeld gebruik van 3,9 platformen per dag. Waarvan 2,1 platformen dagelijks.

Mensen in de leeftijdsgroep 15 tot en met 39 jaar maken vooral gebruik van meer platformen, zij gebruiken er gemiddeld 5.

Welke platformen worden er gebruikt

Er wordt al enkele jaren het meest gebruik gemaakt van Whatsapp. In Nederland zijn er 12,4 miljoen gebruikers op dit moment. Dat is een groei van 3% vergeleken met vorig jaar. Facebook heeft er het afgelopen jaar maar 39.000 gebruikers bij gekregen, zij blijven op een 2de plek staan met 10,4 miljoen gebruikers. Instagram en LinkedIn groeien van de grotere platformen het hardst. Instagram groeit het afgelopen jaar 5% en daarmee heeft het 5,9 miljoen Nederlandse gebruikers op dit moment. Linkedin groeit 6% en bestaat nu uit 5 miljoen gebruikers. 

Pinterest en TikTok groeien het hardst het afgelopen jaar. Pinterest is het afgelopen jaar 337.000 gebruikers gegroeid en heeft nu 3,9 miljoen gebruikers. Snapchat en twitter staan nog tussen Pinterest en TikTok in. Snapchat verliest 2% van de gebruikers. Twitter groeit met 5%. Dan komen we aan bij TikTok het platform wat in 2020 de grootste groei gemaakt heeft. Veel mensen downloadde het massaal tijdens de eerste lockdown in maart 2020. TikTok maar een groei van maar liefst 149%, zij hebben 2,5 keer zoveel gebruikers als voorgaand jaar. De groei bestaat uit 1.028.000 waardoor zij nu 1,7 miljoen gebruikers bevatten.

Dagelijks gebruik van platformen

Het dagelijks gebruik van alle platformen is gegroeid. Het aantal dagelijkse gebruikers van Whatsapp, YouTube en LinkedIn groeit veel, ondanks dat zij niet de hoogste groeipercentage hebben. Percentueel groeien TikTok, Tumblr en LinkedIn het meest.

Weten hoe jij deze cijfers kunt gebruiken voor jouw social media kanalen?

Wij kunnen je helpen! Wij kunnen een op maat gemaakt content advies leveren en hiervoor ook de content creëren. Social media is tijdrovend dat begrijpen wij ook. Wij bieden daarom de dienst Social media beheer. Hou jij je bezig met jouw onderneming, zorgen wij voor jouw online traffic. 

Meer omzet behalen met social media

Dit is zeker mogelijk. Met een goed strategisch marketingplan en een sterke campagne kunnen wij dit ook voor jou voor elkaar krijgen. Ook kunnen we meedenken over een eenmalige advertentie. Ons team beschikt over diverse marketing en mediaprofessionals die altijd creatief en vakkundig zullen werken.

Wij kunnen alles bieden!

Benieuwd wat we jou kunnen bieden? Neem gerust contact met op ons!

Boven genoemde cijfers en afbeeldingen komen uit het Social media onderzoek 2021 van Newcom. Meer conclusies, trends en cijfers vind je in het onderzoek van Newcom.

Social media cijfers

Heb je interesse in onze diensten of heb je vragen?

Neem gerust contact op en bespreek de mogelijkheden

Klik hier voor onze disclaimer en privacy statement

Wil je wat weten over dit onderwerp?
Vraag het ons gerust!

Klik hier voor onze privacy statement