logo-studioviv-300px

Time to review!

Het verzamelen van reviews voor je bedrijf erg handig is! Als je de reviews openbaar maakt voor bezoekers van jouw (on/offline) kanalen kun je vertrouwen creëren en inzicht krijgen in je sterke en zwakke punten. Deze inzichten kunnen door gerichte acties leiden tot meer omzet en winst.

Wij zouden willen weten wat jouw ervaring met ons bedrijf is. Laat jij voor ons een review achter?

sterreb beoordeling v2

Hoe kan je reviews verzamelen, voor jouw bedrijf?

Het merendeel van de klanten vind onafhankelijke tools betrouwbaarder dan reviews op de eigen website. De reden hiervoor is transparantie, iedereen kan hier een review achterlaten.

Er bestaan tegenwoordig veel "onafhankelijke” review tools waar jij je klanten kan vragen om een reactie achter te laten, bijvoorbeeld:
  • Klantenvertellen.nl (voor diverse bedrijven)
  • Zoover.nl (voor vakantie beoordelingen)
  • Truspilot.com (voor diverse bedrijven)
  • Facebook reviews
  • Google reviews
Laatstgenoemde is een handige om even uit te lichten.

Google reviews

Google maakt gebruikt van SEO (Search Engine Optimization, zoekmachine optimalisatie in het Nederlands). Google let hier onder meer op hoe vaak er over het bedrijf gesproken wordt. Wie heeft het over dit bedrijf en op welke manier wordt er over het bedrijf gesproken? Voor dit laatste halen ze de kennis onder andere uit reviews.

Kort gezegd: Positieve reviews zijn belangrijk en zorgen ervoor dat jij hoger in Google komt te staan (page ranking). Niet alleen Google hecht waarde aan reviews, uit onderzoek blijkt dat het overgrote deel van de consumenten eerst de reviews leest tot zij overgaan tot aankoop.
Google-icoon
Naast het verwijzen naar deze externe pagina’s is het handig om ook actief naar reviews van jouw klanten te vragen.
Dit kun je doen door de review uitnodigingen te automatiseren. Je zorgt zo voor een voortdurende stroom van binnenkomende reviews zonder hier veel tijd aan te besteden. Je kan de uitnodigingen bijvoorbeeld versturen na een aankoop.

Het helpt ook om klanten het belang te vertellen van een review achterlaten bijvoorbeeld om je producten en processen te verbeteren en hoeveel tijd zij kwijt zullen zijn met het invullen.

Bovengenoemde onafhankelijke tools kun je ook integreren in je website. De reviews lopen dan via de externe tool maar kunnen gegeven worden op jouw site.

Offline vragen om een review

Naast online kan je ook offline de klant vragen om een review. Dit is heel gemakkelijk met een QR-code. De klant scant de code met de telefoon en wordt direct doorgestuurd naar je reviewtool. Je kunt de code plaatsen op je visitekaartje, folders maar ook op je toonbank of als poster.

Jij bent de deskundige!

Na het verzamelen van de reviews kan jij zien waar de sterke en zwakke punten van jouw onderneming liggen. Vanuit hier kan je je ook opstellen als deskundige.

"Marianne koos voor ons en schreef: Wij hadden de basis van ons idee al klaar liggen, alleen wij wisten niet hoe we dit het beste konden uitwerken. Na overleg en advies hebben we er in een samenwerking een mooie twist aan kunnen geven en zijn we tot een fantastisch eindresultaat gekomen."

Met dit bericht laat je zien dat je niet alleen ‘ja’ knikt naar de wens van de klant en dat jij deskundige bent in jouw vakgebied. Met reviews van jouw bedrijf kan je laten zien waarom jij de deskundige bent. Een sterke positie heeft meer overtuigingskracht. We nemen sneller iets aan als we duidelijk zien dat hij of zij een deskundige, specialist of expert ergens in is.

Jouw ervaring telt

Hierboven heb je kunnen lezen hoe belangrijk het is om reviews te verzamelen. Nogmaals, wij horen graag jouw mening. Zou je voor ons een review willen schrijven? Wij zouden willen weten wat jouw ervaring met ons bedrijf is. Wij helpen jou graag verder, help jij ons verder?
Hartelijke groet,
winactie#1_sign black
Dennis van den Berg
en het team van Studioviv
icon-facebook
icon-instagram
icon-linkedin